Klik hier voor de laatste mededelingen.

Laatst gewijzigd op:

05-04-2024
om
17:19

De Opleiding tot Hondentrainer

Gesproken taal is iets wat mensen bezigen. Daar hebben wij speciale hersencellen ontwikkeld, spindlecellen, waardoor gesproken taal voor ons geschikt is als communicatiemiddel. Sommige insecten communiceren met elkaar door middel van geuren. Andere dieren door middel van kleuren of bijvoorbeeld sonar. Vormen van communicatie die door ons weliswaar enigszins geïnterpreteerd kunnen worden maar die wij niet kunnen bezigen. Domweg omdat wij daar de geschikte hersencellen voor missen.

Honden hebben geen spindlecellen en een goed gesprek met je hond, zit er gewoonweg niet in! Honden communiceren met elkaar door middel van gedrag. Door op elkaar het gedrag af te stemmen kunnen ze samen werken en elkaar begrijpen. Deze afstemming van gedrag, noemen we gedragssynchronisatie.

Elkaar lezen, en zelfs de baas lezen (gedrag lezen) is beslist een sociale gave van de hond. Het gaat zover, dat honden door middel van gedragssynchronisatie, kunnen samenwerken in groepen en er heel succesvol in zijn. Deze sterk ontwikkelde vorm van gedragscommunicatie is er de voornaamste reden van dat mensen en honden kunnen samenwerken. Beiden zijn sociaal, beiden opereren in groepen maar spreken een andere taal.

In de opleiding tot Hondentrainer leert u stap voor stap de bazen op te leiden om adequaat met hun hond om te gaan zodat het effect van gehoorzaamheid optimaal tot uiting komt.

Afbeelding: opleiding tot hondentrainer

Data voor de cursus:

Er staan op dit moment geen cursussen ingepland

Inhoud van de opleiding

Overige Informatie


Locatie: Afhankelijk van het aantal inschrijving. Bij voldoende deelnemers kunnen afspraken gemaakt worden over plaats en tijd in geheel Belgiƫ en Nederland.

Doel van de cursus: opleiding tot hondentrainer voor honden. Onmiddellijk na de theorielessen, zult u in staat zijn om inkomen te genereren uit uw taak als hondentrainer.

Kosten: € 480,-

Vooropleiding: Onze opleiding tot hondengedragstherapeut als vooropleiding is een pré. Hiermee leert u in de praktijk, in te schatten waar en wanneer op uw trainingsveld problemen zouden kunnen ontstaan.

Examen en diploma: Het examen is een praktijkexamen in de vorm van het voorbereiden van drie lessenseries die in de voorbereiding met u zijn overlegd en waarvan verslag instuurt. Van één serie stuurt u tevens een cliëntenquête in.

De eerste twee series omvatten:

De derde cursus:

Na gunstige beoordeling van de verslagen, krijgt u uw diploma toegestuurd. De geschatte terugverdienkans van de opleiding bedraagt 1 lessenserie.

Inschrijving


info@hondenschool-heikant.nl

0114-312498

06-23447210 (NL)

0479/059403 (B)

Of neem contact op via onze contactpagina:

Contact