Klik hier voor de laatste mededelingen.

Laatst gewijzigd op:

05-06-2023
om
21:45

Wie is Henry Weesie?

Ik ben Henry Weesie, geboren op 9 maart 1959, weduwnaar sinds 2016 en heb twee zoons. Al mijn hele leven had ik te maken met honden, al begon dat met Pekineesjes. Mijn ouders fokten deze hondjes en ondanks dat pekineesjes een fokproduct zijn bij uitstek, zijn het wel honden met alle trouwe en hondse karaktereigenschappen, die we ook in andere honden tegenkomen.

Als kind ervoer ik wat het was om met een hond een bepaalde klik te heben. De match met die hond betekent dat je hem aanvoelt en hij/zij jou aanvoelt, zoals je beste vriend op aarde dat nooit met jou zal hebben.

Nu werk ik met vier honden, Border Collies, bij schapen en het is dat ik ze niet officieel vennoot kan maken, maar anders verdienden ze het wel. Een hond is een individu met een karakter, het is een dier waarvan je kunt houden en die een trouwe vriendschap kennen, zoals je onder mensen helaas maar weinig tegen komt. Wie een hond heeft, weet wat ik bedoel.

Afbeelding: portretfoto

Boeken

In al die jaren heb ik honden op mijn manier leren doorgronden en ontdekte dat honden weliswaar niet kunnen spreken maar wel uitstekend kunnen communiceren.

Ik heb over honden twee boeken geschreven en er komen er vast nog meer.

Mijn passies

Allereerst mijn gezin, daarna mijn honden, die ik tot mijn trouwste en beste vrienden beschouw. Schrijven is mijn hobby. Wanneer ik schrijf en onderzoek doe naar wat ik wil schrijven, dan ben ik op weg in een groot avontuur. En soms hou ik me ook wel eens bezig met ander onderzoek dan honden. Zo schreef ik in 2015 mijn eerste roman: Abrahams Dochter. Ook hier geldt dat er meerdere romans zullen volgen. Het volgende boek dat in aantocht is, heet De Klokkenluider en Jij.

Ik hou van creatief zijn. Of het nu in de keuken is bij het koken, of in de oplossingen in mijn werk. Eigenlijk probeer ik altijd out-of-the-box te denken.

Ooit was ik striptekenaar, later zat ik in de verkoop, in het bankwezen en in de ICT. Dat striptekenen was een leuke start, maar het leverde niet op, bovendien was het een grote beperking dat ik kleurenblind ben. Nu ben ik full-time hondentrainer en dat is beslist het allerleukste beroep dat ik tot nu toe uitoefende.

Mijn favoriete muziek is van Stromae, Queen en sommige nummers van Muse, maar ook klassiek kan me boeien. Stromae vind ik geweldig, omdat hij in zijn teksten ook een boodschap meegeeft en hij zich niet slechts beperkt tot het liefdesthema. De lyrics van Stromae vind ik inspirerend bij het schrijven.

Zelf speel ik piano, verschillende soorten blokfluit en een klein beetje klarinet. Melancholische muziek met de duduk of een viool kan me echt raken.

Afbeelding: De Klokkenluider en Jij