Klik hier voor de laatste mededelingen.

Laatst gewijzigd op:

05-04-2024
om
17:19

Het is verleidelijk om te denken, dat we de psychologie van de hond kunnen begrijpen. Een hond heeft soms immers een bijna menselijke mimiek en ook de gedragingen lijken soms herkenbaar doorgrondelijk voor ons. Maar mens en hond hebben ieder een eigen evolutie doorlopen, en gedurende die evolutie hebben beide een eigen psychologie ontwikkeld.

De gedachtenpatronen van een hond zijn daarom wezenlijk anders dan die van mensen, al zijn hier en daar wel overeenkomsten. Wanneer wij hondengedrag trachten te verklaren, proberen we onze waarnemingen te toetsen aan onze eigen psychologie. Op die manier is onze zogenaamde geïnterpreteerde hondenpsychologie sterk menselijk gekleurd. Dat is ook meestal de reden dat zelfs een ervaren baas soms niet meer weet hoe ze het hondenprobleem moeten oplossen.

Methode

Wij trainen met roedeltechnieken, een methode die baas en hond begrijpen. Het idee hierachter is dat honden zich in de loop van de evolutie niet alleen als diersoort hebben moeten leren handhaven, maar zich ook sociaal in hun groep hebben moeten leren handhaven. Uiteraard is zoiets niet zonder slag of stoot gegaan. Ook honden leren van hun fouten en zelfs van elkaars fouten. Aangezien je je op je fouten kunt verbeteren, is dit in een notedop de theorie achter trainen met roedeltechnieken: leren van je fouten en daarna succesbeleving hebben.

Maar honden leren op een andere manier van hun fouten dan mensen. Vandaar dat ons menselijk concept niet zomaar van toepassing is bij de training van onze hond. Juist wanneer wij toegeven aan onze neiging de hond als een mensje te behandelen, leidt dit tot communicatiemisverstanden. Als u een Engelsman te woord staat doet u dat bij voorkeur in het Engels, omdat de boodschap dan het best overkomt. Bij honden werkt dat niet anders, gebruik dus roedeltechnieken. We trainen dus niet met voedsel maar vanuit de relatie en zo trainen we onze beste vriend, die eigenlijk net als wij groepsdieren zijn, het meest efficiënt.

Afbeelding: plaatje van de maker van deze website, toen hij nog klein en schattig was.

Veel Voorkomende Problemen

Trekken aan de Lijn

Dit is een van de meest voorkomende problemen. Voorop lopen tijdens de wandeling, is een alfarecht. Ze hebben soms zoveel drang om voorop te lopen dat ze zich ophangen in de lijn.

Angst

Bij angst kennen wij als mens ook het fenomeen: vechten of vluchten? Angst leidt vaak tot grote misverstanden zoals bijtgedrag, luid blaffen maar ook plassen in huis of wegkruipen. Met onze roedeltechnieken kunnen we honden meer zekerheid geven. Angstproblemen oplossen vereist wel veel begrip van de baas.

Agressie

Net als mensen zijn niet alle honden het voorbeeld van sociaal gedrag. Sommige honden zien in bijna iedere andere hond een concurrent re vaak ligt de oorzaak in ofwel een slechte socialisatie in de puppy-tijd of wellicht heeft u een echte alfa in huis.

In Huis Plassen

Er zijn verschillende redenen waarom een hond in huis kan plassen. Van hoge nood tot teritorium-afbakening; voor verschillende redenen zijn verschillende behandelmethoden nodig.

Werkwijze

Voor probleemhonden of hondenproblemen komen we bij u aan huis, daar ligt immers het probleem. 99% van de gevallen lossen wij in twee bezoeken op.

De meeste sessies bestaan uit circa anderhalf uur in het eerste bezoek waarbij u voor de komende week huiswerk op krijgt. Na een week bespreken we de vordering (circa 1 uur).

De prijs: De kosten voor de behandeling aan huis bedragen €360,- in totaal; €260,- contant te voldoen bij het eerste gesprek en €100,- bij het tweede gesprek. Hoewel de kostenstructuur hoog lijkt, rekenen wij geen reistijd, benzine- of voorrijkosten binnen de driehoek Brussel, Gent, Antwerpen en Zeeuws Vlaanderen. U weet van tevoren exact de prijs zonder verrassingen bovendien krijgt u een garantie.

Garantie: Komen we bij het tweede gesprek samen in alle redelijkheid tot de conclusie dat de methode bij de hond niet gewerkt heeft, dan krijgt u uw geld terug. Voorwaarde hiervoor is wel dat u gedurende de week uw huiswerk doet.

Afbeelding: Henry Weesie

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op:

Contact